Вчера с цветните моливи,
си играеше Антон,
цял ден мирен си стоеше,
и си нарисува слон.
Ала свършиха моливите,
останаха му само два,
и зелен го оцвети,
на оранжеви петна.
И не щеш ли как стана,
слона взе, че оживя,
но не беше той голям,
а събираше се в длан.
И си има днес Антон,
зелен, петнист джобен слон,
знае той слон как се храни,
дава му цвекло с банани.
© Ивета All rights reserved.