Човек съм, като теб и различен,
замислен и все тъй първичен.
Пия смело от бокала на живота
с хъса са на гения и идиота.
Пиша разни думи, фрази и апели,
някои нови, други отживели.
Не бих спрял и за миг да мечтая,
като дете с думи и образи да играя.
В поезията има жива магия.
Усещаш ли, че улови я?
Ах, тя убягва между тихите моменти,
сред редове и накъсани фрагменти...
Драги поети и белетристи,
ентусиасти и професионалисти,
нека магията опазим и красим,
нека градим повече, отколкото рушим!