Разпрягай конете, поручик Галицин,
трънаци - храна за душиците конски.
Те - мършави кранти - с Пегаски амбиции.
Не вярвате? Знае корнет Оболонский.
Налейте, да пием за всички кибици,
а утре главите ни в битка ще падат.
Наздраве, за егото, ний сме циници,
корнет, я по-весело! Други да страдат.
Защо го написах?...Ех, пишещо братство...
Пак нещо доказвам, кому ли, какво ли?
За мене това е почти плагиатство
и глупост велика...Аплаузи, моля!
https://impressio.dir.bg/noti/avtorat-na-pesenta-poruchik-galitsin-se-samoubil
© Надежда Ангелова All rights reserved.