Апокалипсис
Той ще се случи, както се е случвал
поне веднъж на милион години.
За няколко секунди ще приключим
с делата си и просто ще си идем.
Ще притрепери, като при събуждане.
Един-два пъти тежко ще въздъхне.
От дълбините ще дочуем музика
във съпровод на барабанен тътен.
Земята ще заплува под краката ни.
Неживата природа ще възкръсне.
И ще забравим стойността на златото
в зловещите ръце на земетръса.
Водата ще изригне в океаните
и ще се хвърли с гняв към бреговете,
където пред двубоя със вулканите
стопените скали ще я посрещнат.
Червено-черен въздухът ще пари.
Ще възцари отровна атмосфера.
Потоците от лава ще проправят
пътеките на огъня най-древен.
Библейски страшен и трагичен свършек
на висшето създание - човека.
А тя - Земята, само ще въздъхне.
И може след това... да и олекне.
© Александър Калчев All rights reserved.
Много силно! Много!!!