Апостоле, прости!
Прости, Апостоле, за Свободата,
за твоите несбъднати мечти –
за Република чиста и свята!
На нас, потомците, апостоле, прости!
Ти на бесилото за свободата
увисна, предаден и незащитен.
Република свободна е страната,
но няма вяра в утрешния ден.
В Родината корупция се шири,
престъпността от ден на ден расте.
И как ли справедливост да подирим,
щом правосъдието ни е зле?
Народът ни свободен е, но страда.
Той страда, но безропотно мълчи.
На овцедушните това е за награда -
глад, мор, грабеж, измъчени очи.
А друго трябва – борба за справедливост,
срещу корупцията и престъпността.
Дай ни, Апостоле, от твоята решимост
да променим нерадостната си съдба!
Януари, 2017г.
Марийка Събева
© Мария Събева All rights reserved.