Небето в пурпур. Лек ветрец.
Слънцето след малко ще изкочи
в нощта валя дъждец,
но скри се в малките потоци.
Дърветата, обсипани с розов цвят,
чуват как расте тревата,
пчелите ранобудни кацат и жужат,
птиците огласят дървесата.
Март си тръгна вчера. Днеска е Април.
Ухажва Пролетта със венец цветя,
усмивката на младостта на всеки е дарил,
дошъл е да рисува по земята Красота.
Април, 2017
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.