Те имат огромна лимузина,
с вентилатор в нея,
подобно на свръхзвуков аероплан.
Тя е тънка, рисува веждите си,
напудреното ù лице -
пясъчен остров.
Той има усмивка, назъбена като
Айфеловата кула,
денем лови малолетни престъпници,
а вечер сънува хълмите на Седона.
Децата им с дружелюбни усмивки
играят на индиански вождове.
Усетила мириса на изгорели газове,
момичето влиза във колата,
а момчето смъква скалпа си
и над Аризона
започва да вали.
© Янко All rights reserved.