Mar 13, 2016, 11:10 PM

Асоциации в метрото 

  Poetry
467 0 2

И тук в метрото, под земята
се чувства българският дух.
Копнежът ни по свободата,
прииска ми се и го чух.

 

Звънът на релси, сякаш саби,
тунел и тъмна тъмнина...
Светлото, не се забравя
и скоро ще е светлина.

 

Духът на нашите герои,
в очите български личи.
Познаваме се всички свои,
а чужденецът, просто спи.

 

Свещенна дата ни сближава,
макар далеч от роден дом.
Родината ни е, държава,
от иго паднала в погром.

 

Но вярата не ни напуска.
Лошото си има край.
Метрото, тъмнината схруска
и стана светло като в Рай.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??