Август
Под ризата на пламналите
небеса
замиращите стъпки на деня
аз чувам,
лятото с малките му непонятни
чудеса
в настъпващата нощ отново
истински жадувам -
звездния керван с вечния
му път в безкрая,
мириса на зряло лято
и тръпнеща трева,
в мрака как чертите ти
гадая,
как очаквам още
недоизречени от нас
слова.
© Запрян Колев All rights reserved.