Ако можех да избирам,
щях да бъда риба
и да си играя с морските вълни.
Щях да плувам кротко в язовира
и да лудувам в планинските реки.
Бих била и жаба във блатата,
малко странно ще ви прозвучи,
но честно ú завиждам за благата,
в които като риба не мълчи.
Ако можех да се върна в Елада,
щях да съм митично същество,
бих била русалка сред прохлада
на Нептуновото морско тържество.
Бих била делфин във океана,
който плува в рифове красиви,
само че съм просто Адриана
и съм още по-щастлива!
© Адриана Стефанова All rights reserved.