Непокорна вълчица
се оглежда във мене
и се втурва привично
в моя свят... И ме дебне.
Вятър, влак ли отмина
и отнесе кармично
забранената линия
на живота приличен?
Аз отдавна замахнах,
не останах след влака
глупав, светещ семафор -
бутафорно да чакам.
© Емилия Николова All rights reserved.