Не се ядосвай, казвам си, не се ядосвай!
Че яд по старовремски е отрова.
Нима си враг на себе си, щом доброволно
поглъщаш всекидневно вредна доза?
Не се гневи, гневът е злост, си казвам също.
Гневът след себе си повежда ярост.
Бъди разумен ти, за да достигнеш старост
и мъдрост “C’est la vie”, на France присъща.
...
Как щедро сам на себе си съвети давам,
а после колко неразумно ги забравям.
--------
C’est la vie [с е ла ви] – Това е животът.
France [франс] - Франция.
© Живодар Душков All rights reserved.