Аз не съм като другите.
И смъртта ми отива.
Трябва да ме погубите
тихо и незлобиво.
Аз ще легна в тревите ви
като чакана нежност.
Ще отплувам с водите ви
към една неизбежност.
Вие няма да можете
лесно да ме намерите.
Дълго ще се тревожите.
Кратко ще потреперите.
Аз ще бръкна в очите ви -
мъничка въпросителна.
Ще рисувам сълзите ви
гневна и необщителна.
Ще ме чакате вечно -
странно луда идея.
Няма да съм далече.
Аз във вас ще живея.
© Нина Чилиянска All rights reserved.