Не съм богиня, нито самодива –
(тъй както ти самият не си бог).
Но всяко женско име ми отива
и всяка моя фибра е любов.
Не ме рисувай, в стих не ме затваряй –
в ръцете си за миг ме приюти.
Неверник да си, ще ти стана вяра
и сам ще ме изваеш от мечти.
© Елица Ангелова All rights reserved.