АЗ ИСКАМ
Аз искам да съм само твоя, мили,
подай ми силната си мъжка ръка,
чрез нея прелей живителни сили -
двама да се справим със таз самота!
Уморих се досега във живота
сама да посрещам и грижи, и скръб.
Искам да се радвам аз на доброта -
да те виждам силен кат вековен дъб.
Аз на тебе ще ти вдъхвам надежда,
ти за мене заслон, закрила бъди,
тъй слънце през мъгла гъста поглежда
и ти търсиш топлинка сред хали зли.
Нали и светът е даден за двама -
бъди ти мой другар, вовеки бъди!
Стига вече с тази нелепа драма!
С теб няма да са страшни идни беди.
© Анка Келешева All rights reserved.