Аз искам много да сме диви -
като разюздени коне,
препускащи със буйни гриви,
сред непристъпни лесове.
Аз искам много да сме смели -
тъй както майката на пост,
си брани със безспирни сили
от вълци рожбата си лос.
Аз искам много да сме силни -
като бушуващ млад поток,
пробил със мощ скалите сиви,
за да докара нов живот!
© Данаил Таков All rights reserved.