Творба, участвала във Втори национален конкурс за рисунка и литературна творба, организиран от Народно читалище "Фар - 1946" град Бургас, и отличена на II място в категория "Поезия" (XII клас).
Аз искам да те помня ей така
Аз искам да те помня ей така:
вкусна, сочна, апетитна
(килограмът по пет и петдесет).
С оназ’ опашка, но и с миризмата,
особено с миризмата, като си сурова,
да те помня искам все така.
Когато дойда на пазара,
да ме чакаш, впила поглед в мен.
Бъди спокойна, ще се постарая -
ще бъдеш в сигурни ръце.
Какво чакаш още,
размрази се.
Никулден наближава,
допържи се.
И не забравяй да си все така вкусна,
хрупкава и сочна.
В никакъв случай обаче
не оставай сурова.
Аз искам да ни помнят ей така:
Един бургаски тертиплия
и неговата риба-вкуснотия.
2021 г.
© Николай Янев All rights reserved.