Sep 1, 2010, 8:22 PM

Аз искам да умра през зимата 

  Poetry » Other
589 0 2

    Аз искам да умра през зимата,

в студа на декемврийска нощ,

да е замръзнала навън картината

и нека гасне бавно мойта мощ.

 

Аз искам да изляза на разходка

нейде край смълчаната река,

на самотния с бавната походка

да се усмихна за последно на света.

 

Аз искам да е късно през нощта

и да ми свети само отразения

на луната блясък във снега

и да не сетя нивга пак човешките презрения.

 

След дни, намерили трупа ми

в замръзлека дълбоко под снега,

ще е замразена даже и кръвта ми,

ще пролеят ли поне една сълза?

 

Навярно ще ме прокълне гробаря,

че трудът му е жесток,

ще копае той без капка вяра

за умрелия нещастник трап дълбок.

 

Но мъртъв съм, не ще ми пука

ни за вашата, ни за неговата мъка,

нелека бе и моята съдба

да мръзна приживе

сред ледната тълпа.

 

Нека позамръзнете и вий така

край гроба ми в студа!!!

 

© Мариета Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Искаш да кажеш нещоримаш желание да е като стих,хубава е мечтата ти просто намери някой да ти помогне и вярвам
    ,че ще успееш.
    Поздрави.
  • Един поет беше написал преди да умре: "Умирам защото прекалено обичах..." Поетите са прекалено топли за този леден свят, това е кръста,който трябва да носят, пък и да правят опити да пропукват леда... Поздрав!
Random works
: ??:??