Аз живях – на слънчев лъч приличах,
край себе си раздавах топлина.
Аз живях – и мразех, и обичах
всичко, дето има по света.
Всеки ден се будех със усмивка –
този ден бе моят цял живот.
В този ден аз исках – имах! – всичко –
радост, мъка, вяра и любов.
Аз живях, защото не попитах
съдбата моя кой ли е избрал.
Аз живях, защото вярвах в живота
и раздадох себе си... раздадох се докрай.
© Или Дадарова All rights reserved.