Аз крача по земята ти, Българийо,
свещената българска земя,
напоена от кръвта на героите,
загинали за твоята свобода.
Аз коленича преклонно
пред тебе майчице, Българийо,
поругавана толкоз векове,
дори и днес - изстрадала, разкъсана,
осиротяла без твоите
прокудени дъщери и синове.
Но зная българския род не ще загине,
колкото и да им се иска
на сили чужди, зли България
и българския род да затрият.
Аз зная Бог това не ще го позволи.
© МД All rights reserved.