Aug 6, 2017, 4:49 PM

Аз не мога 

  Poetry
1397 5 6


Не ме обичай толкова, защото
едни горчиви хора се навъдиха...
Ще пламне завист някому в окото
и в огъня злоблив ще сме осъдени.

 

Навярно ще усетим твърде късно,
повярвали че имаме безсмъртие,
как в саждите оваляни, сме мръсни
и падаме в калта на простосмъртните.

 

Ще станем превъзходни и безцветни,
ще лазим, както лазят безлюбовните.
Не ме прегръщай никога на светло,
защото светлината е отровена.

 

Не ме обичай толкова красиво.
Дори ме гледай често с безразличие.
Повярвай ми. Очите ти ще свикнат
по чуждите снаги да криволичат.

 

Тогава ще сме примерни и строги.
Дори ще се научим на злословене.
Не ме обичай само. Аз не мога.
По-силно те обичам след отровата.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??