АЗ НЕ ОБИЧАМ
Аз само Правдата обичам.
От фалша и съм възмутен!
Лъжите в дрехи не обличам.
Интригите не са за мен!
С Двуличниците не общувам,
аз под килима съм ги смел!
И със това не се надувам
но ходя горд като петел!
Назад през рамо щом погледна
и видя моята страна,
макар крсива, ненагледна,
аз трябва да я укоря!
Не водим битките си честно,
ненужно удряме в гърба
И вече както е изведно.
подкарахме я по ръба!
И се оплитаме в интрииги!
Ненужно влизаме в сплитни.
Крадеме мъдро, като в книга,
Съсипваме добрите дни!
Все срещаме пишман авери!
На всичко казваме "Аман"!
И всеки силово се пери,
от всичко туй ме хваща срам!!!
23.05.2003София
© Христо Славов All rights reserved.