Ще избягам от всичко, което
насълзява очите до сляпо.
Не приемам банални съвети.
Към луната - Весталка не зяпам.
Не държа пистолет под калъфа
и вратата дори не заключвам.
За обидите сляпа и глуха,
щом започнат, от раз ги приключвам.
От червени конци на ръката
и от врачки ревниво се пазя.
Сред морето лъжливи приятели
салът радва и салът наказва.
А студът е на път да се плъзне
по ревера и даже под копчето
и безкръвният свят ще замръзне.
Аз пък - не и напук, и нарочно.