Sep 14, 2010, 10:06 PM

Аз съм... 

  Poetry
715 0 0

Аз съм...

 

Аз съм изящна балерина в стъклено кълбо

и слънчевият лъч през зимното стъкло.

Или живата вода в пресъхналия кладенец

на онези забравени, отминали лета...

 

Аз съм тук. И вчера.

И утре пак прегръщам аз нощта.

Аз зная как да дишам или да се смея,

да падна и в миг да продължа...

И после пак така –

да лягам стара,

да се будя млада

и винаги напред по пътя да вървя.

 

© Вяра Божкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??