Непознатият номер
съм в твоя телефон.
Неизвестният влюбен
в стар каталог.
Аз сивият контраст съм
на пъстрия ти фон.
Зачеркнатата дума
в нов монолог.
Аз съм черният гарван
на белите ти дни.
И невзрачният спомен
за неродена любов.
Аз шаманът съм твой
на злини и вини.
Закъснялото ехо
на един нежен зов.
Разпиляна надежда
за мечти и небе.
Нежелана победа,
разиграна на зар.
Непотърсен съм бисер
в овдовяло море.
И анатема тежка
на един божи дар.
Аз съм.
Бях.
И ще бъда.
© Велизар All rights reserved.