Въздишка съм - изплакана в нощта...
Милувката - събудила те сутрин рано.
Аз капчица съм утринна роса,
полепнала на мъжкото ти рамо.
Копнежът съм - на пъстрата дъга,
сърцето малко - сътворило ти мечтата...
Сълзата съм - родила се в дъжда,
утехата - попила ти тъгата...
Огънят съм... бушуващ във кръвта,
водата жива - лекуваща ти всяка рана.
Животът съм на твоята душа...
Изгубиш ли ме -
ще бъдеш истински ограбен.
© Паула Петрова All rights reserved.