Аз съм само капката вино,
която с наслада отпиваш.
И съм само треперещо листче,
което с ненавист прибираш.
Болка съм не в очите ти черни,
а в съзнанието тъй залъгвано,
пък косите ми дълги са спомен
далечен от болезнено минало.
Аз съм илюзия за наслада и вярност,
за идеал, така ненастигнат,
и момиче съм, безпаметно крачещо
по пътища, от никой преминати.
Аз съм, аз бях, ще бъда
бъркотия от никого подредена,
като стая празна, зазидана,
ще се моля да погледнеш във мене.
© Последната All rights reserved.