Jun 2, 2019, 1:47 AM

Аз съм 

  Poetry » Other
508 0 0

Аз съм и себе си, и никой.
И камък съм, и съм вода.
И вятър бил съм, и сърдито
съм късал корабни платна

 

Аз огън бях и силно светих.
Разпръсвах мрака и страха.
А тез, които пазих вечер
Убиха ме на сутринта.

 

Аз съм написаното слово
И всичко помня на света.
Но всяка сутрин аз наново
Откривам топлата вода

 

Аз съм и себе си, и всеки.
По залез аз ще се стопя.
Сред други сенки сиви, леки.
И ще възкръсна сутринта.

© Жеко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??