Аз съм дългата нощ
под клепачи на чакащ,
и най - късият ден
на влюбен в море и във пясък.
Аз съм пролетен дъжд.
И съм лятна превала.
Уморени коне
са нозете пред здрача.
Преди зима да дойде
влях живец в свойте вени.
Сред студа на колене
жар да вземе повярвал във мене.
Евгения Тодорова
© Евгения Тодорова All rights reserved.
някой жар да вземе от теб.
Ти отдавна заспал си с мечтите.
Плуваш в сънища с чудния шлеп.