АЗ СЪМ ТОПЧЕТО В ТВОЯТА СУПА
… и недей да ме гледаш под лупа? –
цял свят римите мои чете.
Аз съм топчето в твоята супа,
утре може да стана кюфте.
Бях ти лучецът в лятна салата
на красивата ти сундурма.
И картофче едно в мусаката,
във която бях късче кайма.
Ако щеш, ме хвърли на боклука?
Аз и там ще съм твоят сладур –
с някой лев от наградата „Букър“
ще ти купя дворец на Сатурн.
Цяло медийно ято мисирки –
даже няма миг да се свеня! –
Ще ми правят по цяла нощ свирки,
а защо пък не? – и през деня.
Алфред Нобел ме гледа под лупа.
И те милва по кичура рус.
Аз съм топчето в твоята супа.
Ала твоята супа е гнус.
© Валери Станков All rights reserved.