"Аз вярвам в мълчаливата любов..."
Давид Овадия
( http://www.vbox7.com/play:ff2e7706 )
Аз вярвам в споделената любов -
във тази, дето огън в двама пали,
в която в лунна нощ звезди
споделят с двама ни, макар не млади.
Аз вярвам в невъзможната любов,
но не която клас от сноп разделя,
а разстояния - по суша и море
събира чрез сърдечната повеля.
Аз вярвам само в днешната любов -
преминала през бури и сражения,
но оцеляла, истинска - напук
на всичките житейски поражения.
© Петя Кръстева All rights reserved.