Христос Воскресе!
И всеки свещ в ръката си държи,
камбанен звън вестта разнесе
и тихичко молитва си шепти.
Да спрем с кавги, ненавист и обиди
и помежду си все нещо да делим,
човек предимно себе си не види,
затова, един на друг да си простим.
Ще каже някой, как е Бог възкръснал,
къде е и кой го е с очи видял?
А той е в нас, когато зло човек не е допуснал,
че всъщност е Доброто – трябва да е проумял.
Мария Попова
© Мария Попова All rights reserved.