Баба готви най-добре,
всичко прави от сърце.
За любимите ни манджи
зеленчуците сама бере.
Доматите й - пресни, сладки,
със захаросано месце,
по половин и дори килце.
Всеки ги яде.
За питки, торти, мармалади
рецепти все краде.
Преписани и споделени,
в папки подредени,
чакат някой ден да бъдат сътворени.
Готви баба най-добре,
но с дядо внука най-яде.
© Василка Ябанджиева All rights reserved.