Със синчец и минзухар в косите
и малко ситен снежен прах -
пристига Баба Марта.
Не, не е сърдита!
Усмихната е, вече я видях!
Мартенички върза на децата,
да бъдат здрави, румени, добри,
да имат слънце във сърцата
и много радост в детските очи!
© Мая All rights reserved.