Сняг през Марта заваля,
побеля полето.
Снежинки весело кръжат,
щипят по нослето.
Теменужка подранила
под снега се крие.
Снежинки я затрупват,
за да не настине.
Дърветата поклащат
клони побелели.
Снежинките по тях
са пъпки нацъфтели.
Баба Марта е жена
и е променлива.
Със сняг или с цветя,
все е тя красива.
© Лилия Нейкова All rights reserved.
шастие и вдъхновение...