Баба Меца
Тръгна Баба Меца
да краде медеца,
сбиран от пчелите
близо до елите.
Кошера тя стигна
и капака вдигна.
Взе да се облизва -
питка да си гризне.
Литнаха рояци -
все отбор юнаци.
В миг се разяриха
и я нажилѝха.
Мечката горката,
хукна из гората.
Хем медец не яла,
хем подута цяла...
© Русин Катански All rights reserved.
Върна ме в детството!