Баба Меца
Баба Меца из гората
тръгна сам-сама.
Две мечета, две братлета
води за ръка.
На Лисан във магазина
спря се най-напред,
на мечетата да купи
мед и сладолед.
След това ще ги изпрати
в горския колеж,
да ги учи как да смятат
чичко Таралеж.
А когато падне вечер
в тяхната гора,
ще ги върне мама Меца
двете у дома.
© Георги Иванов All rights reserved.