Баба прави палачинки
по рецептата на мама...
Гладна съм!Миришат вкусно,
ала вид те никак нямат!
Бухтички са те по-скоро,
но пък баба се старае...
и ще се обиди просто!
Нека готви - както знае!
- Хайде,хапвай "палашкинки"!-
казва тя и носи сладко.
Даже думичката сбърка,
но е моя мила бабка!
- Вкусно е и искам още! -
викам аз със цяло гърло.
"Палашкинките" са топли
и чинията е пълна.
Скъпата,добричка баба -
градската рецепта сбърка...
Баница да ти направи!
Виж - в това остава първа!
© Маргарита Петрова All rights reserved.