... вятър вихри Баховите фуги! – цяла нощ в прогнилия улук,
нощ за всички варненски съпруги да приспят ревнивия съпруг,
да прострат на зимните веранди три легена с дъхаво пране,
да решат във вчерашното сканди кой е Клод Моне и кой Мане,
да си пуснат Моцарт, Григ и Шуберт, и преди децата да приспят,
с книжица на своя топъл губер да потънат в по-човечен свят,
и със стиска облачно памуче да отнемат крем и грим – и руж,
бойлера – мъжът ако е включил, да си вземат мил вечерен душ,
нека да трептулка – белолика! – с туй парфюмче с мирис на липи.
Боже мой, Жената е велика! – нека я оставим? – да поспи.
2 декемврий 2022 г.
гр. Варна, 18, 40 ч.
© Валери Станков All rights reserved.
"... нека да трептулка – белолика! – с туй парфюмче с мирис на липи."!!!