Mar 12, 2011, 5:41 PM

Балканът ниже своите куплети 

  Poetry » Other
477 0 0

Балканът ниже своите куплети

 

 

Балканът ниже своите куплети,

със красота ни удивява,

там самодиви сторват нежни пируети

пред вечната му, непреклонна младост.

 

Балкана са възпяли множество поети -

извивките, патриотичния му дух,

сраженията с вражеските чети,

герои във ръка със хляба сух.

 

Балканските истории са вечни,

в поезия не ще се поберат,

ала душите на поетите сърдечно

в полите на балкана имат своя кът.

 

И след смъртта си те ни изумяват,

разпалват българските ни сърца,

а нощем из балкана тихо бродят -

върховете озаряват с ярка светлина.

 

 

Вдъхновено от стихотворението на Валери Станков - "Държавата на мъртвите поети"

© Радосвета Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??