Рокля, грим, обувки, чанта,
прическа, маникюр и яростна борба,
навън кола, балони, кранта и трепетна мълва.
Тълпа щастлива, а може би и завистлива,
пред вратата чака, вика, алкохолно се олива.
Подаръци, пари в плик, верижки златни,
целувки, баби, лели и сълзи.
Наздраве! – чаши, звън, блажени погледи.
Същинска сватба, а роклята червена,
момичето - малко, кавалерът - идиот.
Лъсната каруца, цял квартал около нея,
мръсна газ, клаксони и вик
салют и пак сълзи!
1, 2, 3… Абитуриенти луди, подивели,
задръстване и чалга,
запомнени от ленти черно – бели.
Разноцветни орди, Джони и Bushmills,
цигански оркестри свирят им на бис.
Кючеци, съвестно броене,
учители, букети и пак сълзене.
Хотел и блясък, шампанско и килим,
тълпа и тласък, костюми, пури, дим.
Изисканост, маниери, нищожни порции салата,
ах, тези хотелиери, мъчителите на децата!
Дискотека, тъмнина, ритми за една душа,
пиянство, банкноти по челата,
размазан грим, пресъхнала устата.
Рокли с дупки, изгубена вратовръзка,
жените със сака, мъжете с чанти под ръка.
Милиони остават пропилени в нощта,
парите посипани са на всяко място във града.
© Габи All rights reserved.