Башка луда балканлийка
ситно ситни ръченица,
жупел хвърля, огън диша,
снага вие кат змеица.
Под нозете й жарава,
ту припуква, ту припламва,
но, напук, се тя не дава –
ситно ситни ръченица.
Я излезеш й насреща,
кръшно ще те надиграе,
я пречупиш й хатъра,
до кръст ще те закопае.
© Росица Танчева All rights reserved.