баща ми
сънува:
всичките ми страхове
под формата
на мандарини за Коледа,
(а какво им е коледно,
питам,
тропически плодове са,
миришат на Африка,...)
но откъде ще знае баща ми,
че момчето,
с което за ръце
сме се хванали
не е
най-добрият ми приятел?
аз май не ти
казах, тате,
тези неща
с мен и момчетата,
с мен и момичетата,
малко са
сложни,
малко
оплетени
като моряшки
възел,
за който
все
няма
и
няма
Дамоклиев меч...
© Питър Хайнрих All rights reserved.
Светло да ти е!