Басня за коня
Конят бил животно умно -
щом уста отворел,
всички аплодирали го шумно.
Обаче конят негодувал,
задето само със глупаци той общувал.
Решил да се направи на аристократ,
понеже речникът му е богат.
Почнал да обижда всички -
глигани, зайци, птички.
Направили си те събрание,
коня решили да пратят в изгнание.
Изгонили го от гората
и добре им тръгнали нещата.
© Мирелла All rights reserved.