На мода днес е бате Бойко-
в новините вечен гост.
Но, аз харесвам бате Гойко,
макар и индианец прост.
Реже ленти бате Бойко,
открива магистрали ,,нови",
а тихомълком бате Гойко
стрелите маже със отрови.
Играе футбол бате Бойко,
противникови къса мрежи,
пък грабнал пушка, бате Гойко
гони ,,белите" с гърмежи.
Размахва пръста бате Бойко,
наказва всичките наред.
Миличкият бате Гойко
взима скалпове безчет.
Да, лесно е на бате Бойко-
тук живеем в ,,демокрация".
Трудно е за бате Гойко-
борец от губеща се нация!
P.S.
За младите читатели-Гойко Митич-
легендарен актьор от филмите за индианците.
© Георги Янков All rights reserved.