Apr 7, 2012, 10:42 PM

Бедствие... 

  Poetry » Love
556 0 1

Виждаш ли сълзите във очите ми?

Виждаш ли тъгата във сърцето ми?

Прилив през душата ми минава

и като цунами всичко живо той опустошава.

 

Как след бедствието щетите да възстановя?

Как парчетата от сърцето си отново да сглобя?

Как пъзела да наредя

и частиците в едно да събера?

 

Безсилие обзема ме сега.

Обвива ме в непрогледната мъгла.

В душата ми цари тъма,

а около мен витае пустошта.

 

Самотата като сянка следва ме.

Празнотата като призрак гони ме.

Тъмнината непрогледна е,

а сърцето ми разбито е!

 

Не разбираш ти, нали,

как душата ми рани?

Гледайки в очите ми дори,

не осъзна какво ми причини...

 

Но бедствието ще отшуми

и раната отново ще се заздрави.

Парчетата ще се сглобят

и душата ми ще изцерят!

© Елвира All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • ''Как след бедствието щетите да възстановя?
    Как парчетата от сърцето си отново да сглобя?
    Как пъзела да наредя и частиците в едно да събера?'' ............
    Прекрасно е! Поздравления! :*
Random works
: ??:??