Бели криле
Не ми прилича стадния модел -
изразявам се в индивидуалност,
на точно място казвам свойто не
да звучи в цялата пространственост!
Преминах през всичките си роли -
през грешки, обиди и вина
натрупах опит, до една са мои,
чуждите изхвърлих през гърба!
Като хомосапиенс всички сме едно,
но до Бога всеки стига сам,
без титли, и богато потекло -
там се стига само със Душа!
Ако ме гледат със сламка в окото
и ме хулят за моята прямота -
моля, свалете гредата си от свойто
и я сложете на закона за справедливостта!
Тогава ще видят, че са грешници -
по стълбата нагоре се тълпят,
а за Чайките мислят, че са смешници -
крилете им са бели и могат да летят!
© Елеонора Крушева All rights reserved.