Mar 15, 2022, 8:28 AM

Бели лястовици 

  Poetry » Civilian
237 0 0

Бели лястовици
 

Последно студено от вчера
в бяло облича земята ни,
и всяко минало случване
изстива, стопява тъгата ни!

 

Утрото вдига клепачи
под синьото ново Небе,
погледа пак е закрачил
по земята ни  - Мир да зове!

 

Белоснежното идва от горе
да измие очи на слепците,
лястовиците  тръгват готови
през морето от страха на глупците!

 

Пролетта вие ятата си
от белите лястовици и любовта,
сътворява се мир по земята ни -
Те са тук, със своите бели крила!
 

© Елеонора Крушева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??