Малко сушени сълзи за изпът, в пергамент от заблуда?
Знаеш ли колко лесно дъждът ги превръща във супа.
Ще ти потрябват. Тръгнал си, без цел и без път,
а така най-сигурно се изгубваш.
Ще си гладен. А сълзите, като ги намокриш, тежат.
И ще можеш да нахраниш с тях другите.
© Павлина Гатева All rights reserved.