Белово —
сърце
на трипланѝние*
и
гора —
кърмѝлноприласкаваща
святост
и спасител
от униние
и
душа-сълза —
небето славеща
------------------------------
*трипланѝние —
в Белово се единяват
Рила, Родопите и
Средна гора
© Стоян Минев All rights reserved.